projekt

U Gornjem Bazju počela gradnja dječjeg vrtića vrijednog 4,7 milijuna

08.04.2019 u 13:05

Bionic
Reading

Prigodnom svečanošću u Gornjem Bazju, u Virovitičko-podravskoj županiji, u ponedjeljak je počela gradnja dječjeg vrtića vrijednog 4,7 milijuna kuna

Gradnja je financirana novcem u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Općine Lukača. U vrtiću će biti smješteno 40 djece s područja lukačke općine. Radove izvodi tvrtka Gradba iz Brezika, a trebali bi završiti do 31. kolovoza.

To je treći vrtić od njih 11 koji će se u sklopu tog programa graditi na području Virovitičko-podravske županije. Radovi su počeli u Špišić Bukovici i Ćeralijama.

'U Hrvatskoj će biti izgrađeno 200 vrtića, za što je izdvojeno 1,2 milijarde kuna. S ovakvim projektima radimo infrastrukturu koja je potrebna svakom selu i stavljamo nadu našoj djeci da će živjeti u državi u kojoj neće biti razlike između malih i velikih mjesta i da će svi imati iste uvjete', rekao je na svečanosti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i šumarstva Tomislav Tolušić.

U lukačkoj općini u 15 naselja živi 3685 stanovnika, što je 20 posto manje u odnosu prema zadnjem popisu stanovništva, ali ono što je pozitivno, istaknuo je općinski načelnik Đuro Bukvić, jest to da nema kolektivnih iseljavanja.

'Niti jedna obitelj nije iselila u neku od zemalja Europske unije, a zadnjih pet godina na području naše općine rođeno je više od 150 djece pa razmišljamo o gradnji još jednog vrtića', rekao je načelnik Bukvić.