MISTERIJ U VELIKOJ LUDINI

U godinu dana trovač ubio 28 pasa

30.12.2009 u 16:51

Bionic
Reading

Nepoznati trovač pasa već godinu dana sije strah Obrtničkom ulicom u Velikoj Ludini kod Popovače. Posljednja žrtva poremećenog uma je šestomjesečna mješanka Bobi, mezimica obitelji Kiš. Kujica je otrovana na Štefanje, 26. prosinca, a samo dva dana kasnije preminula je u lokvi krvi i velikim mukama

Bobi je drugi pas obitelji Kiš koji je završio život na isti način. Lani, isto u vrijeme božićnih blagdana, otrovana im je dvogodišnja škotska ovčarka Astra.

'Ne znam kome je smetala moja Lesi, miljenica moje obitelji, a posebno supruge Ljiljane, kao i cijelog susjedstva. Razigrana, umiljata, prekrasna, uljepšavala nam je život, ali je nekome smetala', tvrdi Damir. Kaže kako je prošle godine za Božić otrovano 26 pasa, a ove godine osim kujice Bobi smrtno je stradao i susjedov labrador.

'Ne znamo tko to radi. Ne sumnjam ni na koga. Našao sam u dvorištu mamac za pse: u smotku salame opasni otrov za štakore – faciron. Bojimo se da bi djeca mogla nastradati od podmetnutih zamki za pse. Otkriveni mamac očito je bio namijenjen mami otrovane Bobi. Ona nije progutala meso i otrov te je jedina nadmudrila nepoznatog podmuklog ubojicu pasa', kaže Kiš te dodaje da bi zlonamjernika rado nahranio njegovim specijalitetom.

Iako je već 28 pasa ubijeno u kratkom razdoblju u kilometar dugoj Obrtničkoj ulici, nitko nije obavijestio policiju. Kiš kaže da policiju nije zvao jer je mislio da to nije slučaj za policiju. No glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Iva Hranitelj pozvala je stanovnike Obrtničke kojima su otrovani psi da se obrate policiji, jer počinitelj čini kazneno djelo oštećenja i uništenja tuđe stvari.

Damir Kiš tvrdi kako je do sada samozatajni ubojica kućnih ljubimaca djelovao noću, a nada se da je ubojstvo Bobi posljednje u crnom nizu te da će noćni trovač uskoro kazneno odgovarati za sva svoja zlodjela, piše Jutarnji.hr.