TEŠKI GAF FBI-A

U fotorobot Bin Ladena umontirali lice španjolskog političara

18.01.2010 u 11:13

Bionic
Reading

Još jedan u nizu gafova FBI-a ovoga je puta razljutio Španjolce. Naime, ustanovljeno je da je prilikom izrade fotorobota 'ostarjelog' Osame bin Ladena, koja je zainteresiranima trebala pomoći u lovu na najtraženijeg svjetskog terorista, korištena fotografija španjolskog parlamentarnog zastupnika Gaspara Llamazaresa

Glasnogovornik FBI-a Ken Hoffman potvrdio je listu El Mundo da je pri izradi fotorobota korištena Llamazaresova fotografija preuzeta s Googlea, a podudarnosti u crtama lica i kosi više su nego očite.

Situacija je prerasla i u diplomatski incident, te se glasnogovornik američkog veleposlanstva u Madridu Will Ostick morao ispričati ljutitom zastupniku ljevice.

'Ovo nije uobičajena procedura. FBI će se potruditi da se ovakve greške u budućnosti ne ponove', rekao je Ostick CNN-u pojašnjavajući da je do pogreške došlo tako što je tehničar FBI-a s interneta preuzeo fotografiju 'koja mu je odgovarala'.

Llamazares je zaprijetio tužbom SAD-u te najavio da do daljnjeg neće putovati u tu zemlju zbog mogućih problema na granici.

Novi američki veleposlanik u Madridu Alan Solomont danas će se susresti sa španjolskim ministrom unutarnjih poslova Alfredom Pérezom Rubalcabom, koji će mu vjerojatno uručiti diplomatsku notu zbog ovog teškog propusta.