POČINITELJI NEPOZNATI

U eksploziji ubijen policajac, sedmorica ranjena

24.03.2011 u 21:15

Bionic
Reading

Policajac je poginuo, a sedmorica su ranjena u eksploziji bombe pri prolasku njihova vozila u četvrtak u Adenu, glavnom gradu Jemena, na jugu zemlje, rekao je čelnik sigurnosne službe.

"Bomba je eksplodirala dok je policijsko vozilo prolazilo kroz četvrt Hor Maksar u Adenu", dodao je čelnik.

Nikakve druge pojedinosti nisu poznate o okolnostima eksplozije koja se događa u času dok Jemen potresaju neredi i dok se šire prosvjedi protiv predsjednika Alija Abdulaha Saleha.

Aden prednjači u prosvjedima protiv Saleha koji je na vlasti već 32 godine. Velik broj ljudi ubijen je u u sukobu s redarstvenim snagama od početka prosvjeda koncem siječnja.

Njemačka je osoblje u svom veleposlanstvu u Jemenu smanjila na nužni minimum, zbog političkih nemira u toj zemlji, a njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle pozvao je u četvrtak veleposlanika u Jemenu u Berlin, priopćilo je njegovo ministarstvo.

"Zbog sadašnjih događaja u Jemenu osoblje njemačkog veleposlanstva u Sani svedeno je na osnovnu jezgru. Ostali zaposlenici i njihove obitelji privremeno su napustili zemlju", ističe se u priopćenju ministarstva.

I njemačke nevladine organizacije pozvale su osoblje da napusti zemlju dok se stanje ne smiri.

Jemenski parlament je u srijedu uveo izvanredno stanje u zemlji, a oporba koja prosvjeduje već mjesec dana, traži trenutačni odlazak predsjednika Saleha.