BOMBA U KOSOVSKOJ MITROVICI

U eksploziji jedan mrtav, 11 ozlijeđenih

02.07.2010 u 13:48

Bionic
Reading

Tijekom prosvjeda Srba u Kosovskoj Mitrovici odjeknula je eksplozija u kojoj je poginula jedna osoba, a 11 ih je ranjeno

Eksplozija se dogodila prije 10 sati u naselju Bošnjačka Mahala u trenutku dok je više stotina Srba prosvjedovalo zbog najavljenog otvaranja Ureda za civilne usluge pri Ministarstvu za lokalnu samoupravu Vlade Kosova.

Poginuo je pedijatar Mesud Džeković koji je stradao ispred svoje kuće, a preminuo je nekoliko sati poslije u bolnici. Policija zasad ne zna tko je bacio eksplozivnu napravu. 'Mirno smo stajali. U jednom trenutku smo samo začuli i osjetili eksploziju. Bio sam sa suprugom i u tom trenutku osjetio sam bol u ruci', rekao je za Press jedan od ozlijeđenih te dodao da prosvjednici nisu ničime izazivali.

Situacija u Kosovskoj Mitrovici je mirna, ali napeta, a grad nadlijeću helikopteri KFOR-a, dok su vojnici međunarodne misije razmješteni u blizini istočnog mosta nedaleko od mjesta gdje se dogodio incident.

Bošnjačka Mahala je jedno od nekoliko multietničkih kvartova u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice, u kojem žive i Srbi i kosovski Albanci.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da incident predstavlja provokaciju Srbije te dodao da na takve provokacije neće reagirati, ali će tražiti hitnu reakciju međunarodnih institucija.