ZAPLJENA KOD KARLOVCA

U duplom dnu teretnjaka 875 šteka cigareta

23.06.2010 u 14:50

Bionic
Reading

U duplom dnu teretnog vozila makarskih registarskih oznaka u Veljunu, na državnoj cesti D1, policijska jedinica za nadzor granice i karlovački policajci pronašli su 875 šteka krijumčarenih cigareta

Protiv 22-godišnjeg vozača iz Makarske podnesena je kaznena prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora te prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o trošarinama. Vozač je nakon toga pušten na slobodu.

Dio zaplijenjenih cigareta ima porezne markice Srbije, dio Hrvatske, i to one namijenjene izvozu, a dio je proizveden u Bugarskoj i nema nikakve porezne markice. Zasad nije poznato kako su i gdje cigarete ušle u Hrvatsku, ali je nedvojbeno riječ o balkanskoj ruti.

Na upit može li se jučerašnja zapljena i zapljena 896 šteka cigareta u travnju ove godine povezati s tzv. balkanskom rutom i duhanskom mafijom, načelnik Odjela kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave Dražen Butorajac je odgovorio da je istraga posljednjeg slučaja rezultirala i jučerašnjom zapljenom.

'Kriminalističko istraživanje o najnovijem krijumčarenju još traje i zasad se ne bi moglo ići tako daleko da se potvrdi povezanost s tzv. duhanskom mafijom', rekao je.