SLABA SVIJEST VOZAČA

U četiri sata 40 vozača prekoračilo brzinu

24.11.2011 u 13:11

Bionic
Reading

Da su brzina i alkohol dva vrlo važna čimbenika zbog kojih nastaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, dobro je poznato, no unatoč tome policija je jučer tijekom samo četiri sata na području Primorsko-goranske županije evidentirala čak 40 prekršaja prekoračenja brzine

Policijska akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila provedena je od 14 do 18 sati, a povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve prometa.

Brzinu je u naseljenom mjestu prokoračilo 35 vozača, od kojih je petoro vozilo brzinom većom od 30 do 50 km/h od propisane. U vožnji izvan naselja zaustavljeno je pet vozača koji su prekoračili brzinu između 10 i 30 km/h u odnosu na propisanu.

Osim tih prekršaja, prometni policajci su tijekom četiri sata utvrdili i 36 ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao što su nepropisno pretjecanje ili obilaženje, nepropisno korištenje pojasa te uporaba mobitela tijekom vožnje.

Sveukupno je u akciji utvrđeno 76 prekršaja. Novčane kazne zaradilo je 17 nesavjesnih vozača, a izrečeno je 14 optužnih prijedloga, 35 prekršajnih naloga te deset upozorenja.

Kako bi se podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, kao i svijest vozača te svih drugih sudionika u prometu, policija poziva na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.