14. prosinca

U Caritasovoj akciji 'Za 1000 radosti' prodaja božićnih drvca na Trgu bana Jelačića

11.12.2019 u 15:48

Bionic
Reading

U sklopu nacionalnog programa Hrvatskog Caritasa 'Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu' na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu, 14. prosinca bit će humanitarna prodaja božićnih drvca kako bi se u predbožićno vrijeme prikupio novac za najsiromašnije obitelji, najavio je u srijedu Hrvatski Caritas

O do sada poduzetim aktivnostima u nacionalnom programima 'Za 1000 radosti' i 'Nedjelja Caritasa' izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josipa Mrzeljak, koji je poručio je da čovjek potrebitima mora prvo darivati sebe, svoje vrijeme i podršku, a nakon toga treba darivati materijalno, koje je također bitno.

Pozvao je građane da se pridruže u pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebnija. Akcija se održava pod geslom 'Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš, čini s ljubavlju'.

Središnji tradicionalni promotivno-humanitarni događaj nacionalnog programa 'Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!' najavio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina. 'Uz humanitarnu prodaju 200 božićnih drvaca, koji će se u subotu, 14. prosinca, od 8 do 14 sati održati na Trgu bana Jelačića, i to 18. godinu zaredom, Caritas ima i duge aktivnosti kao što je prodaja narukvica, privjesaka kartica i slično', kazao je.

Podsjetio je da se Caritas i prethodnih godina uključio u humanitarne akcije i pomogao siromašnim obiteljima. I ove godine se održava 'Nedjelja Caritasa', koja se obilježava 3. adventske nedjelje, kada se na svim župama HBK prikupljaju darovi vjernika za župni, biskupijski i nacionalni Caritas, istaknuto je na konferenciji.

Akciju će dolaskom poduprijeti Zlatko Dalić

U suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom osigurano je 200 drvaca u tegli, obična smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke, koje se naknadno mogu presaditi. Građani uz predloženu početnu cijenu, mogu donirirati i više.

Akciju će svojim će dolaskom poduprijeti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, teniska reprezentativka Ana Konjuh, bivša odbojkaška reprezentativka Marija Anzulović i drugi.

Sudjelovat će volonteri, članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame, učenici Nadbiskupske gimnazije koji će, onima kojima je potrebno, pomagati u nošenju ili organizirati prijevod drvaca do kuće. Učenici NKG-a promovirat će svoj ekološki projekt 'Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od nas'. 

Caritas je u škole u već distribuirao oko 500 tisuća gumenih narukvica s poticajnim ilustracijama koje ohrabruju na darivanje, a učenici su ih mogli kupiti i tako se uključiti u akciju. U humanitarnu akciju 'Za 1000 radosti' građani se mogu uključiti i uplatom na račun Hrvatskog Caritasa te pozivom na donacijski telefon 060 9010.