NEMORALNA PONUDA

U Brodu nude 400 kuna za glas

04.05.2009 u 13:44

Bionic
Reading

Povodom kupovine glasova mladih birača, izborni stožer HSP-a u Slavonskom Brodu uputio je zahtjev za očitovanje predsjedniku Državnog izbornog povjerenstava Branku Hrvatinu i središnjici GONG-a te uredu ove udruge u Slavonskom Brodu, izvijestili su iz HSP-a

Hrvatska stranka prava želi da spomenute institucije provjere ima li istine u priči o kupovanju glasova mladih birača. Prema našim informacijama u prostorije HSP-a dolaze građani i žale se kako su neke stranke mladim ljudima obećale da će im platiti 400 kuna ako glasaju za njihovog kandidata.

Dokaz da su doista zaokružili pravo ime na biračkom listiću trebali bi dokazati fotografijom s mobilnog telefona. Neslužbeno smo doznali da HDZ glasačima nudi novce za njihove glasove. Mirko Duspara, predsjednik gradskog HSP-a za Slobodnu Dalmaciju je ispričao kako u srednjim školama, pak, kruže i priče o tome da će svi oni koji se učlane u HDZ-e imati olakšice kod upisa na fakultet.

U Hrvatskoj demokratskoj zajednici odlučno odbijaju bilo kakvu istinitost navedenih glasina.

Na prošlim izborima je navodno kandidat HDZ-a tražio od zaposlenika vlastite tvrtke da fotografijom dokažu da su zaokružili njegovo ime na glasačkom listiću. Svima koji to odbiju zaprijetio je otkazom.