NOVA MASOVNA GROBNICA?

U blizini Ovčare nađene zakopane ljudske kosti

Bionic
Reading

Kopajući zemlju zbog polaganja sustava za navodnjavanje, djelatnici vukovarskog Vupika naišli su 300 metara od mjesta masovne grobnice na Ovčari na više ljudskih kostiju, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska

Ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da najvjerojatnije potječu iz Domovinskog rata, pronađene su u ponedjeljak ujutro nedaleko od mjesta masovne grobnice na Ovčari kraj Vukovara.

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave Krunoslave Žgele, kosti su pronađene na dubini od 50-ak centimetara, a riječ je o najmanje tri osobe.

Nakon što se obavi očevid, kojemu su nazočni istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Milan Kojić i županijski državni odvjetnik Božidar Piljić, pronađene kosti će biti poslane na vještačenje da bi se utvrdila njihova starost, kazao je Žgela.

Radovi su obustavljeni, a policija osigurava to mjesto. O pronalasku fragmenata ljudskih kostiju odmah je obaviještena i Vladina Uprava za zatočene i nestale koja će obaviti svoj dio posla.

Na mjestu masovne grobnice na Ovčari, u blizini koje su pronađene kosti, ekshumirani su 1996. posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga, a ubijenih na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, dva dana nakon pada grada.

Prema podacima vukovarske bolnice, iz nje je odvedeno oko 260 ranjenika i civila, od kojih je 200 ubijeno na Ovčari, dok se za ostalima još uvijek traga.