U AKCIJI POLICIJE

U Bjelovaru pali preprodavači skunka

14.03.2009 u 19:29

Bionic
Reading

Bjelovarska policija otkrila je skupinu uzgajivača i preprodavača visokokvalitetne marihuane, tzv. skunka i zaplijenila oko 240 grama te droge.

Policijska istraga nad 14 osoba sa šireg područja Bjelovara počela je lani u prosincu, a završila je uhićenjem četiri sumnjive osobe u protekla dva dana. Nakon saslušanja kod istražnog suca Županijskog suda u Bjelovaru tri osobe su zadržane u pritvoru.

Njih se tereti da su na širem području Bjelovara uzgajali, prodavali i posredovali u prodaji marihuane.

U 12 zaplijena policija je ukupno pronašla 238 grama skunka, a pretragama stanova osumnjičenih pronađena su i tri komada dugog vatrenog oružja, streljivo i plinski pištolj, pa će protiv dvije osobe biti pokrenut i prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o oružju, a protiv jednog osumnjičenika i kaznena prijava zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Skunk je vrsta marihuane koja, zbog posebnog načina uzgoja pod umjetnim osvjetljenjem, a često i dohranjivanja kemikalijama, sadrži velike količine psihoaktivne supstance THC. Stoga je puno jača od normalno uzgojene marihuane, a i miris joj je intenzivniji, otkuda i naziv skunk-tvor.

U bjelovarskoj policiji kažu da je u uličnoj prodaji cijena grama te droge 100 kuna.