44 SMRTNA SLUČAJA

U BiH u nedjelju mali broj novozaraženih no razmjerno veliki broj umrlih od Covida

29.11.2020 u 12:57

Bionic
Reading

U Bosni i Hercegovini u nedjelju je potvrđen razmjerno mali broj od 664 novozaraženih koronavirusom što je povezano s uobičajeno manjim obujmom testiranja tijekom vikenda, ali su preminule 44 zaražene osobe.

U protekla 24 sata u BiH je testirano nešto više od 1600 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 573 osobe iz Federacije BiH te kod 83 iz Republike Srpske. Još je osam zaraženih iz Brčkog.

U bolnicama u Federaciji umrlo je 15 osoba a u RS je preminulo njih 26 dok su u distruktu Brčko potvrdili tri smrtna slučaja od Covida-19.

Radnim danima u BiH u prosjeku testiraju između tri i četiri tisuće uzoraka, a dnevni broj zaraženih proteklog tjedna bio je do 1500 pa zdravstvene vlasti u toj zemlji tvrde kako je tamo epidemiološka situacija najbolja u regiji te kako stoga i nema potrebe za uvođenjem mjera ograničenja koje bi pogodile gospodarstvo i usluge.

Svi ugostiteljski objekti u BiH rade do kasnih večernjih sati osim u Brčkom.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada potvrđeno nešto manje od 86 tisuća slučajeva zaraze a preminulo je 2586 oboljelih od Covida-19.