koronavirus

U BiH sve manje novozaraženih: U ponedjeljak 183, a 48 umrlih od covida-19

04.01.2021 u 14:28

Bionic
Reading

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su potvrđena 183 nova slučaja zaraze koronavirusom i čak 48 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom od čega 32 samo iz Zeničko-dobojske županije u Federaciji BiH

Razmjerno malen broj novozaraženih utvrđen je nakon testiranja nešto manje od dvije tisuće uzoraka i blizak je podacima tijekom srpnja prije razbuktavanja novog vala pandemije. Konstantni pad dnevnog broja novozaraženih u BiH zamjetan je od 20. prosinca kada je bilo 940 takvih slučajeva.

U cijeloj BiH od izbijanja epidemije u ožujku zaraza je potvrđena u nešto manje od 113 tisuća slučajeva, a do sada je umrlo 4114 oboljelih od covida. Krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH odlučio je da će dosadašnje mjere ograničenja vrijediti još najmanje dva tjedna.

Razmjerno blage mjere ograničenja znače zabranu kretanja u noćnim satima te obvezu nošenja zaštitnih maski kako u zatvorenim prostorima tako i na otvorenome no sve prodavaonice i ugostiteljske djelatnosti nastavit će raditi kao i do sada. U Republici Srpskoj nema zabrane kretanja u noćnim satima.