BEZ SVJETSKIH ČELNIKA

U Beogradu sve spremno za Nikolićevu inauguraciju

10.06.2012 u 22:12

Bionic
Reading

Od poznatijih političata u regiji u Beogradu će sutra biti predsjednici Crne Gore i Republike Srpske, Filip Vujanović i Milorad Dodik.

U Beogradu je sve spremno za sutrašnju inaguaraciju novoizabranoga predsjednika Srbije Tomislava Nikolića koja će se održati u zgradi Predsjedništva. Organizatori najavljuju da će na inaguraciji Nikolića biti prisutni gosti svih godina, od mladih znanstvenika, preko gospodarstvenika i političara pa do onih najstarijih kao što je poznati šahist Svetozar Gliorić. Najavljuje se i bogata trpeza, puno tradicije, a služit će se i Tomina rakija.

Ipak, sutrašnja inaguracija ostat će zabilježena i po činjenici da će izostati dolazak predsjednika euorpskih i svjetskih država.

Od poznatijih političata u regiji u Beogradu će sutra biti predsjednici Crne Gore i Republike Srpske, Filip Vujanović i Milorad Dodik. Najavljen je i doazak europskog povjerenika za proširenje Stephana Fulea.Inače, Tomislav Nikolić je poslije pobjede u drugom krugu predsjedničkih izbora 31. svibnja položop prisegu u srbijanskom Parlamentu s čime je stupio na dužnost predsjednika Srbije. Upravo tih dana je Nikolić pokirao javnost kada je rekao da je Vukovar bio i ostao srpski grad te da u Srebrenici nije bilo genocida. Poznat je i kao desna ruka haaškog optuženika Vojislava Šešelja u Srpskoj radikalnoj stranci ali i da je 1993. godine položio četničku zakletvu i imenovan za četničkog vojvodu. Sve do nedavno glasno i javno se zalagao za zapadne granice Srbije na crti Virovita – Karlovac – Karlobag.