GUBITAK OD 15.000 EURA

U Beogradu opljačkano vozilo Hrvatskog radija

30.01.2009 u 11:54

Bionic
Reading

U Beogradu je sinoć razbijeno vozilo Hrvatskog radija, a iz automobila je ukradena oprema vrijedna više od 15 tisuća eura, izvještava HTV

BEOGRAD - Dvočlana ekipa Hrvatskog radija, vraćajući se sinoć s novinarskog zadatka na Kosovu, odlučila je stati i odmoriti se u Beogradu. Oko osam sati ostavili su službeno vozilo na parkiralištu hotela Slavija, a nakon sat vremena kada su se vratili imali su što vidjeti. Netko je porazbijao sva stakla i odnio nam kompletnu opremu i sve privatne stvari, rekao je novinar Hrvatskog radija Željko Roško.

Policija je stigla vrlo brzo na mjesto događaja, tražili su otiske pristiju, a napravljena je i racija u obližnjim kafićima, međutim, bez rezultata. Ipak, HRT-ov dvojac ima samo riječi hvale za postupanje beogradske policije.

Njima je bilo vrlo neugodno, čak su nam se ispričali iz MUP-a. Bili su vrlo korektni, ali čini se da je u pitanju lopovluk, pojačan s ovom situacijom koja je posljednjih dana bila u Hrvatskoj, ali i Srbiji, rekao je Roško.

Nakon što su gotovo cijelu noć proveli u policijskoj postaji nekako su uspjeli zakrpati automobil. Iako takva oštećena vozila ne puštaju na graničnim prijelazima, u skladu s dogovorom srbijanskog MUP-a, u Zagreb su uspjeli stići u jutarnjim satima.