ZGRADA U LOŠEM STANJU

U Beirutu se urušila peterokatnica, najmanje 13 poginulih

16.01.2012 u 11:44

Bionic
Reading

Stanar koji se uspio spasiti pojasnio je kako je zgrada bila u jako lošem stanju te kako je vlasnik upozorio sve stanare da se moraju iseliti

Libanonski spasioci još uvijek tragaju za preživjelima ispod ruševina zgrade koja se urušila u Beirutu. Najmanje 13 osoba poginulo je, a njih 12 je ozlijeđeno u urušavanju peterokatne zgrade u okrugu Ashrafiyeh u libanonskoj prijestolnici.

'Nadamo se kako ćemo pronaći još preživjelih. Još uvijek nismo pronašli sve koji su bili u zgradi', objasnio je libanonski ministar zdravstva Ali Hassan Khalil, javlja BBC.

Još uvijek nije poznato što je izazvalo iznenadno urušavanje zgrade, a lokalni mediji nagađaju kako su snažne kiše pripomogle urušavanju ionako loše zgrade popucalih zidova. Također ne isključuju mogućnost da su stabilnost zgrade narušili građevinski radovi na obližnjim parcelama.

Sedmorica od 13 poginulih su, kako javljaju lokalni mediji, strani najamnici, a jedan od svjedoka prepričao je kako mu je izgledalo kao da se zgrada urušava uslijed potresa.

Jedan od stanara koji je na vrijeme uspio pobjeći iz zgrade i spasiti se pojasnio je kako je zgrada bila u jako lošem stanju te kako je vlasnik upozorio sve stanare da se moraju iseliti.

Tragedija u Beirutu