SLIJEDI ŽALBA

U automobilu mu pronašli kokain vrijedan gotovo milijun kuna; sutkinja ga pustila da se brani sa slobode

01.07.2020 u 14:12

Bionic
Reading

Krajem prošlog mjeseca pri ulasku u Hrvatsku muškarcu je u vozilu nađen kokain vrijedan gotovo milijun kuna, no to po stavu sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije bio razlog za pritvaranje 35-godišnjaka koji je nakon uhićenja pušten da se brani sa slobode

Kako doznaje Večernji.hr 35-godišnjak je 27. lipnja u 18:21 sati zaustavljen na graničnom prijelazu Bregana. Policija mu je pretražila vozilo te je u posebno dorađenom spremniku u podu tovarnog prostora automobila našla tri paketa koja su bila oblijepljena crnom samoljepivom trakom te vakuumirana. U njima je bilo ukupno 3,4 kilograma kokaina, vrijednog najmanje 900.000 kuna. Kokain je bio namijene daljnjoj preprodaji, a prostor u kojem je bio skriven otvarao se uz pomoć dodatno instalirane opreme zatvaranjem strujnog kruga i uporabe magneta. Iako sve to upućuje da se radi o vrlo smišljenom krijumčarenju droge, to sutkinji istrage očito nije bio dovoljno jak argument da se 35-godišnjak pospremi iza rešetaka.

Tužiteljstvo je tražilo da mu se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sutkinja istrage odbila, pa je ODO u Novom Zagrebu, koje je 35 godišnjaka ispitalo, najavilo da će se žaliti na tu odluku suda.