AUSTRIJSKI CARITAS UPOZORAVA

U Aleksandriji vlada kaos

08.02.2011 u 17:37

Bionic
Reading

Salzburški Caritas, oslanjajući se na caritasove suradnike na terenu, izvijestio je da je stanje u Aleksandriji dramatično, prenosi IKA

Caritas je osobito zabrinut zbog aktualne situacije u egipatskoj Aleksandriji. Stefan Maier, voditelj inozemne pomoći salzburškog Caritasa, oslanjajući se na Caritasove suradnike na terenu, izvijestio je 6. veljače da je stanje u tom mediteranskom lučkom gradu 'dramatično'.

Prema opisima Hany Mauricea, voditelja caritasova programa 'Djeca s ulice', u Aleksandriji vladaju kaos i anarhija. Sjedište guvernera, zgrada vladajuće stanke te policijske postaje spaljeni su.

Na ulicama 'nema nijednog policijskog službenika i posvuda se pljačka'. To je razlog, kaže Maurice, zašto su se sve njegove kolege iz Caritasa priključile civilnoj zaštiti koja čuva četvrti u kojima žive, patrolirajući ulicama vlastitih četvrti.

Redoviti način rada Caritasa trenutačno je nezamisliv u cijeloj zemlji. 'Sve Caritasove institucije - osim zaštićenoga stambenog bloka za dječake s ulice u Aleksandriji te centra za djecu s ulice u Gizi, u neposrednoj blizini piramida - zbog nasilja na ulicama zatvorene su već danima', navodi se u izvješću s terena, kako ih prenosi katolička austrijska informativna agencija Kathpress.