KRUPNE ZVJERKE

U akciji 'Rezač' pao i kum bivšeg ministra gospodarstva

28.12.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Među osamdesetak uhićenih u prošlotjednoj akciji srbijanske policije za najteže malverzacije u području gospodarskog kriminaliteta jutros su određeni prvi pritvori, a tamošnji mediji navode kako je među uhićenima u akciji 'Rezač' i Jovica Đurić, inače kum Mladena Spasića, bivšeg načelnika Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SPBOK) i sadašnjeg savjetnika ministra unutarnjeg poslova Nebojše Stefanovića

Kako otkriva beogradski dnevni list Kurir, uhićeni Đurić je sa svojim kumom Spasićem blizak Mlađanu Dinkiću, bivšem ministru gospodarstva i regionalnog razvitka i nekadašnjem guverneru Narodne banke Srbije te sadašnjem čelniku stranke Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

 
Prema tvrdnjama izvora bliskom Kuriru, Đurić, Dinkić i Spasić kao godinama najmoćniji policajac u Srbiji nerazdvojan su trojac već godinama. Spasića je pak, prema navodima lista, Dinkić po kumovskoj liniji u lipnju 2012. progurao najprije za direktora Carine, a potom i za državnog tajnika u srbijanskom MUP-u. Međutim, Spasić je ipak izvisio s obje funkcije, ali je ostao savjetnik tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, dok je nakon dolaska Nebojše Stefanovića na čelo MUP-a zadržao to mjesto sve do danas.
 
Podsjetimo, Đurića se tereti da je s još sedam osoba oštetio državu za 14 milijuna eura prilikom privatizacije državne tvrtke TP Banovo brdo kada su prisvojili 91 hektar gradskog građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države kupujući ih po cijeni nižoj od knjigovodstvene.