Elektrocentar Petek

Tvrtka iz Ivanića pod istragom: U tri godine sklopili su čak 16 ugovora s Janafom

17.09.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Zbog sumnje u gospodarski kriminal, policija je u suradnji s USKOK-om u četvrtak ujutro privela predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića. Uz Kovačevića, policija i DORH sumnjaju da je još desetak osoba namještalo poslove Janafa i trgovalo utjecajem. Istragom je obuhvaćena i tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. Ona se spominje u istrazi oko navodnog namještanja poslova u Janafu, a s Janafom je u posljednje tri godine sklopila 16 ugovora

Ona se spominje u istrazi oko navodnog namještanja poslova u Janafu, a s Janafom je u posljednje tri godine sklopila 16 ugovora, uglavnom samostalno, javlja Večernji list.

Samo njih nekoliko je sklopila kao dio zajednice ponuditelja. Za sve te ugovore proveden je postupak javne nabave, no Janaf nije obveznik Zakona o javnoj nabavi. Vrijednost tih ugovora ne navodi se u Janafovom registru.

Zadnji ugovor Janaf i Elektrocentar Petek sklopili su u ožujku ove godine, i to za izvođenje radova na zamjeni srednjonaponskih kabela za napajanje transformatorskih stanica PTS 4 i PTS 2 RPGE - nužno napajanje.

Elektrocentar Petek osnovan je 1995. godine, osnivači su mu Krešo i Miroslav Petek. Tvrtka je lani imale prihode od 679 milijuna kuna i 19 milijuna kuna dobiti.

  • +2
Zagreb: Sjedišt JANAF-a Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL