pogon u ivanić gradu

Tvornica stočne hrane Belja dobila tri nova certifikata

18.12.2017 u 12:37

Bionic
Reading

Beljska tvornica stočne hrane u Ivanić Gradu specijalizirana za proizvodnju krmnih smjesa za perad ima tri nova certifikata kvalitete. Riječ je o KAT-u, HALAL certifikatu islamske zajednice u Hrvatskoj i Centra za certificiranje Halal kvalitete iz Zagreba te GMO free certifikatu

Beljska tvornica stočne hrane prva je i jedina među hrvatskim proizvođačima s KAT certifikatom koji omogućuje plasman stočne hrane na zahtjevna tržišta Europske unije. Svi navedeni certifikati bazirani su na postupcima i mjerama sukladno međunarodno priznatim normama upravljanja kvalitetom ISO i HACCP koje je Belje već ranije implementiralo u svoj cjelokupni sustav, priopćili su iz Uprave Belja.

Ova je tvornica stočne hrane specijalizirana za proizvodnju krmnih smjesa za sve vrste i dobne kategorije peradi. Proizvodna linija, čiji je kapacitet 15 tona na sat, omogućava proizvodnju i transport hrane u rinfuzi (za velike kupce) i pakiranjima u natron vreće od deset i 25 kilograma,  koje su namijenjene za ishranu peradi na malim poljoprivrednim gospodarstvima.

'Naša su najveća prednost krmiva koja se proizvode na vlastitim beljskim oranicama, a mi ih koristimo u proizvodnji hrane, koju maksimalno prilagođavamo potrebama i zahtjevima svakog kupca. Novi certifikati su  dokaz našeg stalnog ulaganja u razvoj i unapređenje kvalitete gotovih proizvoda, koji nam omogućavaju veću konkurentnost i širenje izvoza hrane za životinje, na tržišta Mađarske, Slovenije, Austrije te tržišta na kojima se traži Halal certifikat', kaže Tihomir Orešković, direktor Beljske tvornice stočne hrane koja je najveći izvoznik u sustavu Belja.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U prvih 11 mjeseci ove godine izvezeno je 20 posto ukupne proizvodnje i to uglavnom na tržišta Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije na kojima se širi mreža kupaca. Ova tvornica osiugrava i stručni nutricionistički tim koji prehranu životinja prilagođava njihovim trenutnim potrebama.