akcija 'Zajedno protiv korone'

Tvornica duhana Rovinj donirala 300 tisuća kuna istarskom Crvenom križu

21.04.2020 u 12:35

Bionic
Reading

Tvornica duhana Rovinj (TDR), kao član British American Tobacco Grupa (BAT) priključio se akciji 'Zajedno protiv korone' i donirao 300 tisuća kuna Društvu Crvenog križa Istarske županije, priopćeno je u utorak

'Kao društveno odgovorna kompanija odlučili smo podržati ovu akciju. U ovom trenutku kada se svi borimo s posljedicama pandemije, ovom donacijom podržali smo aktivnosti Istarske županije u borbi protiv koronavirusa', naveo je direktor BAT-ove tvornice u Kanfanaru Gary Noble u priopćenju za javnost.

Sva sredstva prikupljena u akciji, dodao je, bit će iskorištena za nabavku medicinskih i zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage Istarske županije te za humanitarne pakete za najpotrebitije.

Zahvalivši se na donaciji, ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije Sandra Stipanov kazala je kako je ova akcija pokrenuta za zdravstvene ustanove u Istri i za operativne snage u sustavu županijske Civilne zaštite, kojima će se prikupljenim sredstvima nabaviti zaštitna oprema da bi mogli biti još prisutniji, ali i zaštićeniji na terenu.

'Već smo dio sredstava namijenili i za potrošni materijal koji će se koristiti za opremanje laboratorija unutar Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije da bi se naši sugrađani mogli testirati u Istri. Naravno, nismo zaboravili ni one naše najpotrebitije građane za koje će volonteri i djelatnici Crvenog križa pripremati pakete higijenskih potrepštinama i hrane', istaknula je Stipanov.

Zaposlenici tvornice British American Tobacco Grupe u Kanfanaru organizirali su ujedno i akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za županijski Crveni križ, koji sakupljeno distribuira potrebitima.