INSPIRACIJA

Tvornica čokolade braće Mast iz New Yorka

27.02.2011 u 19:58

Bionic
Reading

Tvornica čokolade braće Mast iz New Yorka

Znakovitog imena, bar što se hrvatskoga jezika i semantike mu iliti značenja tiče, njujorškabraća Mast stvorili su i vode jednu od pravih manufaktura čokolade u Brooklynu.

U biznis su uključili obiteljske čokoladofile pa sada svi zajedno, ručno proizvode čokoladu s puno ljubavi i od najboljeg kakaa na svijetu.U svijetu čokolada njihova je poput kakvog arhivskog vina u svijetu vina, dakle - apsolutni hit!
Mastovi kakao uvoze s organskih farmi Madagaskara i DominikanskeRepublike. Dolazi im u New York pomno obran, fermentiran i spreman za proizvodnju.

Ne znam jeste li imali prilike vidjeti ili sudjelovati u procesu nastajanja čokolade.
Ako niste - uživat ćete u svakoj fotografiji preuzetoj s jednog od najzanimljivijih mi sajtova uvaženoga gospodina Todda Selbyja; The Selby.
Tamo pronalazim inspiraciju i skupljam hrabrost gledajući ljude koji se nisu dali zaplašiti obiteljskim ili društvenim normama, recesijom, unutrašnjim i vanjskim blokadama, nego sujedro krenuli raditi ono što doista vole. Pritom uspjevaju od toga živjeti. Jest da su u New Yorku, ali tamo je vjerojatno teže uspjeti, jer su svi kreativni i žele raditi ono što vole i od toga lagodno živjeti.

Sve u svemu, neka vam braća Mast vade mast svojim umijećem. Ali na pozitivan način. Neka vas potaknu na promjenu.Ne morate odmah otvoriti manufakturu čokolade u Zagrebu iako, jedna već postoji u Splitu i zove se - NadalinaE, a kako drugačije?!