NEDOKAZANE OPTUŽBE

TV voditelj naručivao ubojstva zbog rejtinga

12.08.2009 u 21:35

Bionic
Reading

Brazilska policija optužila je popularnog TV voditelja i političara Wallacea Souzu da je naručivao ubojstva radi podizanja gledanosti svoje emisije

RIO DE JANEIRO - Policija ima dokaze da je Souza također trgovao drogom pa se sumnja da režiranim ubojstvima nije samo podizao rejting emisije, već je i širio tržišta za prodaju droge. Wallace Souza, poznati TV voditelji iz brazilske države Amazonas, prema navodima policije naručio je najmanje pet ubojstava, i to lokalnih narkobosova.

Njegova TV ekipa uvijek je bila prva na mjestu zločina, a Souzin show ubrzo je postao jedan od najgledanijih u Brazilu.

'Souza je otišao toliko daleko da je sam kreirao činjenice i naručivao ubojstva da bi imao zanimljive priče za emisiju', objasnio je Thomaz Vasconcelos, šef policije države Amazonas.

Souza je također optužen i za trgovinu drogom te nelegalno posjedovanje oružja. Poznati TV voditelj nekada je radio u policiji, ali je otpušten zbog umiješanosti u prijevaru s policijskim mirovinskim fondom.

Danas je i lokalni zastupnik pa zbog zastupničkog imuniteta nije uhićen.

Iza rešetaka je, međutim, njegov sin i suučesnik Rafael Souza, također zbog optužbe za ubojstvo, trgovinu drogom i ilegalno posjedovanje oružja.

Tužiteljstvo tvrdi da je Wallace Souza postao toliko utjecajan posljednjih nekoliko godina da se boje za živote detektiva i policajaca koji rade na tom slučaju.

'Upućene su prijetnje svim ljudima koji su radili na ovom slučaju, uključujući i visoke policijske dužnosnike i detektive', kaže sudac Mauro Moraes Antoni.

Souza negira sve optužbe policije i tvrdi da je u pitanju pokušaj njegovih političkih protivnika da bace ljagu na njegovo ime. Njegov odvjetnik Francisco Balieiro kaže da je jedini 'svjedok' osramoćeni policajac koji se nada ublažavanju kazne za devet ubojstava. 'Ne postoji niti jedan materijalni dokaz za ove optužbe', rekao je Balieiro.

Policija, međutim, tvrdi da ima svjedočenja nekoliko ljudi koji su radili za Souzu.