zločin u pavlovcu

Tužitelji našli krunski dokaz protiv Smiljane Srnec? Škrinja je puna njezinih dobro očuvanih otisaka

21.05.2019 u 22:19

Bionic
Reading

U 'slučaju Palovec' ovih se dana dogodio veliki obrat. Kako je Jutarnjem listu potvrđeno iz dvaju neovisnih izvora, tužiteljstvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim misli u sljedećih manje od mjesec dana poduprijeti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je baš ona ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu tijekom kolovoza 2000. godine, a njezino tijelo skrila u škrinju

To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre, javlja Jutarnji list.

Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova. Za njihovo su dobro izuzimanje prije svega zaslužni i tehničari i vještaci koji su radili na očevidu pa se pokazalo da je kvalitetan očevid jedna od najbitnijih faza kriminalističke istrage.

  • +6
Smiljana Srnec Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz škrinje pronađeni su i otisci drugih ukućana.

Podsjetimo, Smiljani Srnec (45) prošlog je tjedna pritvor je produljan za još mjesec dana zbog opasnosti da bi mogla ponoviti kazneno djelo.