IL CAVALIERE TONE

Tužitelj traži hitno suđenje Berlusconiju

03.02.2011 u 12:23

Bionic
Reading

Glavni tužitelj u Milanu, Edmondo Bruti Liberati, potvrdio je danas da će najkasnije početkom idućega tjedna od suda zatražiti da započne proces protiv talijanskog premijera Silivija Berlusconija da bi odgovarao zbog sudjelovanja u maloljetničkoj prostituciji te zbog zloupotrebe položaja

Novi dokazi koji se svakodnevno pojavljuju utapaju Silvija Berlusconija, koji na sve moguće načine pokušava zaustaviti proces protiv sebe.

Tužiteljstvo je jučer došlo do materijalnih i nepobitnih dokaza da je Berlusconi uplatio najmanje 20.000 eura s računa koji je koristio za plaćanje usluga djevojkama iz kuće Arcore, a na račun gospođe Anne Palumbo, majke Noemi Letizije (djevojke iz Casorija kod Napulja). Noemi Letizia je postala poznata jer je na Berslusconijevim feštama, a onda i u javnosti, premijera nazivala 'Papi' (tatice), zbog čega je tadašnja Berlusconijeva supruga Veronica Lario zatražila razvod.

Otkriveno je i da je Berlusconi nagovorio regionalnu zastupnicu svoje stranke PDL Nicole Minetti, osumnjičenu da je organizirala premijerove orgije, da podigne lažnu prijavu za krađu automobila. To se dogodilo kad je Berlusconi saznao da je policija zaustavila jednoga prijatelja zastupnice Minetti (kolovoz 2010) koji je u njenom Mini Cooperu vozio osam kilograma kokaina.

Ključan podatak u dokazima protiv Berlusconija je činjenica da je 27. svibnja 2010, kada je maloljetnica Karima El Mahroug (poznatija kao Ruby), Marokanka bez dokumenata i bez boravišne dozvole, uhićena zbog krađe novca i nakita drugoj prostitutki, zbog čega je njen mecena, Berlusconi, iz Pariza povukao konce da bi bila oslobođena.

Policija raspolaže i dokazima da je druga prostitutka, Brazilka Michelle de Conçeiçao, nazvala Berlusconija na mobitel upozoravajući ga da je Ruby uhićena.

Zastupnica Minetti je priznala da je bila Berlusconijeva ljubavnica, a telefonski je pozivi otkrivaju kao organizatoricu 'gostovanja' drugih djevojaka (pa i maloljetnica) u glasovitoj Vili Arcore.