PRIMITIVAN ČIN

Tužba zbog paljenja zastave HDZ-a

09.05.2009 u 17:26

Bionic
Reading

Prekršajnom obradom utvrđeno je da je 36-godišnji Osječanin, jučer ispred Doma HDZ-a u Osijeku zapalio stranačku zastavu HDZ-a, izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska

U priopćenju se navodi da je zastava vlasništvo 36-godišnjaka, te da ju je on donio na mjesto događaja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Zastava je zapaljena sinoć tijekom prosvjeda braniteljskih udruga i građana na sudsku presudu o zatvorskim kaznama Branimiru Glavašu i ostalim u tzv slučaju "selotejp" i "garaža" .

Priopćenjem za javnost oglasili su se danas predsjednik osječkog i županijskog HDZ-a Dragan Kovačević i Tomislav Ivić, koji su naveli da će policiji prijaviti članove HDSSB-a koji su jučer zapalili stranačku zastavu, te jajima i kamenjem gađali zgradu u kojoj se nalazi sjedište osječkog HDZ-a.

Najoštrije su osudili "neprihvatljiv i primitivan čin, huliganski ispad koji je nanio ogromne štete ugledu Grada i svim građanima Osijeka" ističe se u priopćenju, te navodi kako će "poduzeti sve zakonske mogućnosti da se počinitelji kazne".