potraga za spisom

Turudić misli da bi glavni državni odvjetnik hipotetski bi mogao sam sebe ispitati

09.10.2018 u 20:07

Bionic
Reading

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u Temi dana HTV-a komentirao je probijanje policijske istrage za što se prstom upire u Milijana Brkića te nestanak spisa

'Ja ne znam puno takvih slučajeva da bi glavni državni odvjetnik provodio izvide', kazao je Turudić. Dodao je da je nelogično što Brkić prvo govori da su ga ispitivali kao svjedoka, a potom da ga se sumnjiči.

Dolazak suca i predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

S obzirom da je 2011. županijski državni odvjetnik bio upravo sadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić koji provodi ispitivanje kako bi dokučio gdje je nestao spis vezan za probijanje istrage elitne prostitucije, Turudić smatra kako bi se hipotetski mogao naći u situaciji da sam sebe ispita, javlja hrt.hr.

Na pitanje bi li po njegovom mišljenju bilo pametnije da se glavni državni odvjetnik izuzeo iz osobnog ispitivanja, odgovorio je: 'Neću suditi o tome bi li bilo to pametnije nego jedino može se pojaviti u nekom možebitnom eventualnom postupku - može neka stranka u postupku tražiti da se u svojstvu svjedoka ispita tadašnji županijski državni odvjetnik - to je bio kolega Jelenić. To je jedna hipotetska situacija. On je odlučio tako kako je odlučio, proveo je to ispitivanje. Mislim da je to učinio da bi se dalo na ozbiljnosti, dalo na snazi, da bi se pokazala volja da se stvar istraži do kraja, što je dobro', smatra Turudić.

Napomenuo je da se postupak vodio protiv nepoznatog počinitelja zbog odavanja službenih tajni i kako nije nastupila zastara. Dakle, to je još uvijek otvoreno.

Kaže da je lako rekonstruirati odkuda povjerljivi dokumenti cure u javnost.