ZLU NE TREBALO

Turska: Dodatni projektili zemlja-zrak uz sirijsku granicu

22.07.2012 u 19:25

Bionic
Reading

Turska vojska u nedjelju je osnažila svoju nazočnost uz granicu sa Sirijom, razmjestivši dodatne bitnice projektila zemlja-zrak i oklopne transportere u Mardinu, na jugu zemlje, objavila je turska agencija Anadolija

U za tu priliku posebno osiguranu željezničku postaju u Mardinu ušao je željeznički konvoj koji je prevozio bitnice protuzračnih projektila i oklopne transportere, stoji u agencijskoj vijesti.

Na snimkama TV postaje NTV moglo se vidjeti kako je u konvoju najmanje pet vozila s projektilima. Novopridošla oprema rasporedit će se postrojbama duž granice sa Sirijom, dodala je agencija, pozivajući se na neimenovani vojni izvor.


Tursko-sirijski odnosi izrazito su se pogoršali nakon što je krajem lipnja sirijska vojska srušila turski borbeni zrakoplov ispred svoje obale, nakon čega je turski premijer Tayyip Erdogan objavio kako se odnos prema Siriji promijenio i da turska vojska ubuduće opravdanom metom smatra 'svaki vojni element koji dolazi iz Sirije, a koji predstavlja... opasnost po turske granice'. Tad su duž granice sa Sirijom i raspoređene protuzračne bitnice, a zrakoplovi učestalo nadlijeću granicu.

Najnovije vojno pojačanje Turska je poslala nakon što su u posljednjih šest dana sirijski ustanici zauzeli tri od sedam graničnih prijelaza s Turskom.