KLIKNITE, I MI SMO

Tumblroll - Sanja Rastovac

04.11.2010 u 17:35

Bionic
Reading

Blogerica i twitterašica Sanja Rastovac, poznatija kao Aurorans, na svom tumblru Geeky Cuisine piše o hrani i kuhinjskim gadgetima, a u skladu s tim odabrala je za nas deset kulinarskih blogova koji su joj na listi favorita. Malo upozorenje - nipošto nemojte ovo čitati gladni

Scanwiches
Ako volite sendviče – ovo je pravi blog za vas! Fenomenalne fotografije, s po jednom rečenicom o sastojcima. Jednostavno, efektno, primamljivo – pogotovo kada u 19 sati shvatite da ste još uvijek na poslu i da cijelog dana ništa niste jeli.

Food Porn Star
Podnaslov sve govori: orgasmic food overdose. ohmygod.
Vjerojatno jedan od najposjećenijih blogova na Tumblru. Seksi. Poželjno. Šareno. Afrodizijački. Njammmmmiiii!

A Daily Dose of Fruit
Voće. Kolači od voća. Torte od voća. Smoothies. Sladoledi. Frapei. Kadgod vidim neku od ovih fotografija, odmah dobijem želju da otrčim doprve prodavaonice i kupim (i pojedem) minimum dva kilograma jagoda, banana,jabuka... ma, bilo čega što spada pod voće!

Two Dads Cook
Dva gay oca, jedan preslatki dvogodišnjak i bezbroj predivno opisanih recepatai napomena kako jednog veselog dječaka nagovoriti da jede što višepovrća. Red recepata hrane, red slika malog Owena, par recepata zakoktele – i dobije se savršen tumblr blog!

La Cuisine
La Cusine uređuje mlada Brazilka Mari Borgomani. Recepti niti fotografije nisu njeni, već ih ona pronalazi na raznoraznim webovima i dijeli sa svojim čitaocima. Blog na kojem skoro svaki recept ima više od 50 komentara/re-bloganja.

Frankie Fights Food
Mlada profesorica matematike i fizike na izuzetno zabavan način piše osvom životu i svojoj strasti – francuskoj kuhinji. Žena od nepunih 30godina, koja čak i na šestodnevno kampiranje nosi pun auto plastičnihposudica prepunih raznovrsnih sastojaka i začina.  

365 Days of food
Na ovom blogu pronaći ćete skoro svakodnevno odlične recepte sfotografijama. Neka jela su obična, poput tjestenine s pancetom, dokneka djeluju pomalo neobično za ljude s našeg podneblja. Kako vam sečini juha od bundeve u kojoj se nalaze slane i paprene kokice?

Memoirs of a sushi
Znate za sushi. Možda i za maki ili sashimi. A da li ste nekad čuli za chakin-zushi? Znate li da se kiseli đumbir koji se poslužuje u svakom sushi-baru zapravo zove gari? Prava stranica za ljubitelje japanske kuhinje.

Cupcake(s) of the day
Vlasnici ovog bloga nekoliko puta u toku dana objavljuju fantastične fotografije, recepte, citate – sve vezano za cupcakes. Ukoliko ste od onih koji smatraju da su cupcakes i muffini skoro isto – varate se. Cupcakes su mnogo bolji! A u to će vas sigurno uvjeriti već prvih nekoliko objava na Cupcakes of the day.

Kensington Court Special
Nakon dobrog jela prija i dobro piće. Na ovom blogu naći ćete odlične recepte za koktele i upute za zabavne igre vezane uz alkohol. Naučit ćete koliko vrsta Tequila Sunrisea postoji i kako se pravi The Incredible Hulk. A možda ćete i pokušati napraviti i isprobati Quick Fuck. Nikad se ne zna – možda vam se i dopadne.