KLIKNITE, I MI SMO

Tumblroll - Nosf.net

04.10.2010 u 14:48

Bionic
Reading

SF portal NOSF ima i svoju Tumblr inačicu, a s liste blogova koje prate odabrali su njih 10 koji su, po njihovom sudu, najbolji SF tumblr blogovi



Fuck yeah, science fiction!

Teško je započeti ijedan Tumblroll bez da se spomene neki fuck yeah blog. Ovaj posvećen znanstvenoj fantastici uglavnom donosi slike iz SF filmova i serija ili vezane za njih, ali naći će se i pokoja zanimljiva naslovnica SF knjiga. Uglavnom, obavezno odredište za svakog SF fana i geeka koji drži do sebe.

Space Opera
Jedan futuristički blog koji će posebno voljeti geekete. Nudi nam standardno lijepe svemirske prizore i futurističke ilustracije, ali se izdvaja po tome što se pretežno bavi futurističkom - modom. Editorijali s onoga svijeta, fotografije s modnih pista udaljenih svjetlosnim godinama, neobični materijali i šminka dočaravaju budućnost u kojoj je sve moguće.

Steampunk’d

Steampunk, retro podžanr SF-a koji se bazira na tehnologiji parnoga stroja, trenutno je najpopularniji SF izdanak i ujedno najprisutniji u svim mogućim medijima, posebno onim vizualnim. Polako se uvlači i na Tumblr, a najljepše 'materijale' zasad nudi Steampunk’d, čije će vas prekrasne ilustracije i fotografije prenijeti u prošlost koja nikad nije postojala.

Atompunk
Još jedan retro SF punkerski podžanr posvećen je hladnoratovskom razdoblju, svemirskom dobu i futurizmu 50-ih i 60-ih godina prošloga stoljeća. Dosta retro mode i bujnih pin-up djevojaka izmiješano s posterima za kultne SF filmove i retro-futurističkim ilustracijama.

Geek Art
Geekovska je umjetnost, sasvim očekivano, najčešće vezana za znanstvenu fantastiku. A na ovom se blogu može naći nevjerojatno lijepa geekovska SF umjetnost - od Rachel iz Blade Runnera ovjekovječene u akvarelu ili Star Wars likova prikazanih poput japanskih samuraja do Dartha Vadera zagledanog u Van Goghovo zvjezdano nebo...

Zombify
Kakav bi to popis SF blogova bio bez spomena apokalipse i njezinog omiljenog stanovnika - Mozgoždera Zombića? Zombify je stvorio pravi kult obožavatelja (?) zombija i zombastičnih pojava zazombijavši čak i Twitterovog kita ('fail whale'). Što god vam padne na pamet očito može postojati i u zombi izdanju, dokazuje Zombify.

Fantastic Worlds
Nema se što puno objašnjavati, ime govori sve. Fantastični svjetovi, kakvima se nadamo u budućnosti, prikazani su na ovome blogu na prekrasnim slikama i ilustracijama poznatih i nepoznatih izmaštanih destinacija. Ne morate ni spakirati kofere, na samo jedan pogled ste negdje (i nekad) sasvim drugdje.

Vintage Future
Prikazi budućnosti kakva je trebala biti - za sve one koji misle da smo se već odavno trebali provozati letećim automobilima, imati plutajuće otoke za domove, odlaziti na odmor na Saturnove prstenove ili svemirske postaje i imati robotske sluge. Svi naši snovi kroz slike iz prošlih dana.

Metropolis of Tomorrow
Kako će izgledati gradovi u budućnosti? Hoće li biti uopće ičega osim gradova koji će se protezati u beskonačnost - u daljinu i visinu? Nevjerojatne panorame gradova koje bismo voljeli posjetiti jednoga dana.

Sci-Fi Party Line
Za opis ovoga bloga dovoljna je samo jedna riječ: nerdvana. Ukratko, omiljeno svratište bilo kojeg fana SF-a u televizijskom ili filmskom obliku. 'Stargate', 'Inception', 'Dollhouse', 'Star Wars', 'Doctor Who', 'Avatar', 'LOTR', 'Dina', 'True Blood'... Ako želite biti ukorak sa SF-om, zna se gdje je ekipa.