BIJELI MANTILI SVE CRNJI

Tučnjava liječnika na banjalučkoj ginekologiji

13.10.2011 u 14:59

Bionic
Reading

Dvojica uglednih banjalučkih liječnika pretvorila su jučer kliniku za ginekologiju u borilački ring. Dr. Aleksandar Gnjatić fizički je napao svog kolegu doc. dr sc med. Nenada Lučića koji je u tučnjavi zadobio teške tjelesne ozlijede te je hospitaliziran u Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju UKC-a Banja Luka. Banjalučki slučaj neodoljivo podsjeća na onaj bjelovarski, kada su se usred operacije sukobili kirurg i anesteziolog. Pitamo se kakve poruke pacijentima šalju takvi liječnici te kako će pod kontrolom držati nečije zdravlje ako ne uspijevaju kontrolirati ni sami sebe?

Nakon niza novinarskih upita iz Kliničkog centra Banja Luka danas je potvrđeno da je u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Banja Luka jučer došlo do incidenta. Nakon verbalne rasprave, čitaj svađe, dr. Aleksandar Gnjatić fizički je napao, čitaj izudarao, doc. dr. sc. med. Nenada Lučića nanijevši mu teške tjelesne ozljede. UKC Banja Luka odmah je reagirao te će se utvrditi odgovornost sudionika tučnjave, koja je, kako stoji u priopćenju Centa, nanijela veliku štetu ugledu ustanove i poslala ružnu sliku u javnost.

'UKC Banja Luka će učiniti sve da se vinovnici ovog događaja, nakon propisno provedenog postupka, adekvatno kazne u skladu sa zakonskim propisima i internim aktima UKC-a te da se ovakvi i slični događaji više nikad ne dogode u našoj ustanovi', naglašava se u priopćenju banjalučkog kliničkog centra.

Neprimjereni ispadi liječnika, čiju su struku potresali i korupcijski skandali, sve su učestaliji. Podsjetimo, krajem prošle godine tijekom operacije žestoko su se posvađali te umalo i potukli kirurg i anesteziolog Opće bolnice Bjelovar. U toj su bolnici tada izjavili da svađa tijekom operacije, kada bi jedina briga liječnika trebao biti pacijent, nije ništa neobično jer se slične situacija događaju i u drugim bolnicama, samo to ne procuri u javnost.

Ostaje nam da se zapitamo treba li i pojedinim liječnicima pod hitno liječnik 'za dušu'? Hoće li pojedinci koji bijele mantile ne nose časno sramoteći vlastitu struku te neodgovornim ponašanjem i ispadima na radnom mjestu ugrožavaju pacijente i ruše njihovo povjerenje u zdravstvenu struku doista dobiti po prstima?