PRIJETILO SE I SMRĆU

Tuča u splitskom Kauflandu zbog bar koda

Bionic
Reading

Splitski bračni par S. K. (32) i njegova supruga I. K. (30) našli su se, dok su vadili stvari na blagajni Kauflanda, na meti sugrađanke S. R. (42), koja ih je verbalno napala, navodno nezadovoljna jer joj je blagajnica odbila naplatiti stvar na kojoj nije bilo bar koda, pa se pokušala obračunati s prvim kupcima koji su naišli. Gospođa je na kraju iz centra izišla sa slomljenim ručnim zglobom, piše Slobodna Dalmacija

'Problem je nastao zbog nekakvog bar koda, a ta žena je tu mahnitala i vikala', kazale su novinarima Slobodne blagajnice koje su zatekli u trgovačkom centru, a koje su čule što se dogodilo. Mladi bračni par i dan nakon događaja bio je u šoku.

Teška tjelesna ozljeda

Uskoro je na mjesto događaja stigla i Hitna pomoć, a u sve se ubrzo umiješala i policija. Supružnici su odmah odvedeni u policijsku postaju na obradu, a sa S. R. je razgovor obavljen nakon što joj je pružena liječnička pomoć.

Ozljeda koju je S.R. zadobila okarakterizirana je kao teška tjelesna ozljeda, pa je S.K. zaradio prijavu zbog toga. S.R. je pak prijavljena zbog prijetnji, dok protiv oboje slijede prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira.

'Još ni danas ne mogu vjerovati što je to bilo. Toj ženi nije mogao proći bar kod za tu stvar koju je uzela i odmah se počela naguravati i svađati. Blagajnica joj je objasnila da joj to ne može to naplatit jer da je to proizvod koji se ne može kupiti. Mi smo nakon toga počeli vaditi stvari iz kolica, a ona nas je počela maltretirati', ispričala je dan nakon događaja I.K.

'Počela je govoriti: Šta ti misliš da ćeš tu naplaćivati, da moja traka nije važna', a onda je nastavila s time da joj je muž u garaži, da ima pištolj, da će biti krvi', priča dalje mlada žena. I nije sve stalo samo na tome. Žena je, kako nam je ispričala I. K., nastavila s prijetnjama smrću.

'Vikala je: Moglo bi bit' krvi, a onda se mome mužu doslovno bacila na rame. On joj je rekao da nas pusti na miru, ali ona nije prestajala. Počela mu je skakati po ramenu, a on je samo lagano odgurnuo. Kako je on to učinio, ona je doslovno sjela na pod. Nakon toga se sama bacila na pod, pa se pravila mrtva', pričala je šokirana žena novinarima.

'Bila je tu i blagajnica cijelo vrijeme i sve je to slušala. Pokušavala je i ona smiriti situaciju, govorila joj je da pusti ljude na miru, ali je ona bila uporna. Kad se digla s poda, počela je vikati: Ubojice, ubojice, ljudi su se skupili, mislili su da smo joj tko zna što napravili' , ispričala je Slobodnoj sudionica u sukobu I. K.