ČITATELJI UZ UPRAVU?!

Trupčević: Na prvi dan štrajka porasla naklada Večernjaka

24.03.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Unatoč štrajku, naklada Večernjeg lista još je i porasla, izjavio je danas član uprave tog dnevnog lista Boris Trupčević, koji ne očekuje da će zbog štrajka, koji je počeo jučer, doći do pada prodaje Večernjaka

'Naklada na prvi dan štrajka bila je i veća nego inače i ne očekujemo nikakav pad naklade', izjavio je Trupčević za Hinu, istaknuvši da nije bilo nikakvih problema u proizvodnji novina, već da je sve, unatoč štrajku, funkcioniralo kao i svaki drugi dan.

Unatoč štrajku i pozivu štrajkaša čitateljima da za vrijeme štrajka ne kupuju Večernji list, naglasio je, u list pristižu brojna pisma čitatelja koji žele nastaviti kupovati Večernjak, 'zadovoljni su i mi smo im na tome zahvalni'.

Trupčević nije želio odgovoriti na pitanje kolika je naklada lista, rekavši kako trenutno ne raspolaže detaljnim informacijama, ali i istaknuo kako jamči da 'ne da nije pala, nego je u vrijeme štrajka i povećana'.

Upitan kako tumači to što je izaslanstvo štrajkaša danas primio predsjednik Republike Ivo Josipović, odgovorio je da predsjednik ima običaj sagledati sve slučajeve u hrvatskom društvu, te da uprava Večernjeg lista u tom smislu nema ništa protiv što je primio zaposlenike u štrajku.

'Važno je istaknuti da se ovdje radi o radnom sporu koji se već, na neki način, pokušava pretvoriti u drugu temu, pa čak i politizirati. No, ostaje istina i činjenica da je riječ o radnom sporu', naglasio je Trupčević.

Ponovio je da je sindikat taj koji se povukao iz kolektivnog pregovaranja te stupio u štrajk 'za koji uprava smatra da je neopravdan'.