POLETJELI PRSTI

Trumpov glasnogovornik greškom tvitao - zaporku!?

27.01.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer jutros je, čini se, nešto debelo zeznuo tvitnuvši čudnovatu kombinaciju brojki i slova, bez ikakvog dodatnog pojašnjenja. Američki mediji pretpostavljaju da je riječ o njegovoj šifri za nešto i nagađaju što bi to moglo biti

Sean Spicer, kojeg novinari od milja zovu 'Alternativna Činjenica', obrisao je tvit ubrzo nakon što mu se omakla objava, ali ipak ne dovoljno brzo. Napravljeno je nekoliko snimki zaslona, u prijevodu screenshotova, koje već naveliko kolaju društvenim mrežama.

Je li Spicer uistinu tvitao šifru nekog korisničkog računa, možda i onog koji pripada njegovu šefu, predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, hakeri već vjerojatno znaju. Na kraju svog prvog radnog tjedna, nova administracija možda se upravo suočava s velikim sigurnosnim izazovima.

Sean Spicer nije imao najbolji početak na novoj dužnosti. Prvo je optužio novinare da su lagali izvještavajući o malo nazočnih na Trumpovoj inauguraciji, da bi potom izrekao bjelodanu laž: 'Bila je to najveća publika u povijesti na nekoj inauguraciji. Točka. I na licu mjesta i diljem svijeta.'

Nastalu štetu pokušala je sanirati viša Trumpova savjetnica Kellyanne Conway, koja se još više uvalila rekavši da je Spicer jednostavno ponudio 'alternativne činjenice'.