elaine chao

Trumpa napustila prva članica Vlade: Ostavku podnijela ministrica prometa, inače supruga vođe Republikanaca u Senatu

07.01.2021 u 20:13

Bionic
Reading

Nakon nekih savjetnika te suradnika prve dame Melanije Trump, stigla je i ostavka dosad najviše rangirane osobe u Trumpovoj administraciji. Svoju ostavku najavila je Elaine Chao, ministrica prometa i supruga šefa republikanske većine u Senatu Mitcha McConnella

U pismu upućenom svojim suradnicima u Ministarstvu prometa Chao piše da je Amerika jučer svjedočila traumatičnom događaju, koji se mogao izbjeći, a to je da su pristaše predsjednika Donalda Trumpa provalili u zgradu Kongresa nakon govora kojeg je on održao.

'Kao i mnoge od vas, i mene je to toliko uznemirilo da to jednostavno ne mogu ignorirati', napisala je Chao.

Pohvalila je svoje suradnike i izrazila nadu da će nastaviti viziju na kojoj su zajednički radili.

'Danas najavljujem svoju ostavku na mjesto ministrice prometa, koja će stupiti na snagu u ponedjeljak 11. siječnja', napisala je.

Dio članova administracije i bliskih suradnika američkog predsjednika Donalda Trumpa je u četvrtak, dan nakon što su Trumpove pristaše provalile u zgradu Kongresa, dao je ili najavio ostavke, a njegov ministar domovinske sigurnosti zatražio ga je da osudi nasilje svojih pristalica.

Ryan Tully, glavni savjetnik predsjednika Donalda Trumpa za odnose s Rusijom, u četvrtak je dao ostavku a očekuju se ostavke još članova Vijeća za nacionalnu sigurnost, rekao je viši dužnosnik američki administracije.

Ostavku je u srijedu popodne nakon nereda, među ostalima, dala i Stephanie Grisham, predstojnica ureda "prve dame" Melanie Trump i bivša tajnica Bijele kuće za odnose s medijima.