SVE ZBOG ZIDA

Trump proglašava izvanredno stanje u SAD-u

14.02.2019 u 22:19

Bionic
Reading

Donald Trump, predsjednik SAD-a, planira potpisati kompromisnu mjeru o sigurnosti na granici i u isto vrijeme proglasiti izvanredno stanje da bi osigurao financiranje zida na granici s Meksikom

Sarah Sanders, glasnogovornica Bijele Kuće, navela je da će Trump potpisati sporazum kojim će se omogućiti djelomični nastavak rada federalne vlade, ali dodala je i kako će poduzeti druge mjere, uključujući proglašavanje izvanrednog stanja kako bi 'osigurao nacionalnu sigurnost i zaustavio humanitarnu krizu na granici'.

Jedina predsjednikova javna poruka bio je tvit u kojem je napisao da još uvijek pregledava finalni prijedlog financiranja sa svojim timom u Bijeloj kući, prenosi CNN.

Neki od predsjednikovih viših savjetnika naglasili su da bi morao potpisati mjeru financiranja da bi izbjegao još jednu blokadu vlade, koja bi mu, kako su rekli, mogla nanijeti političku štetu. Savjetovali su proglašavanje izvanrednog stanja ili neku sličnu mjeru da bi se umanjila kritika koja bi eventualno došla od strane konzervativaca.