prijenos vlasti

Trump ostao i bez posljednjeg profila na Twitteru: @POTUS je od sada Joe Biden, evo što je prvo tvitao

20.01.2021 u 18:15

Bionic
Reading

Iako mu je prije koji tjedan Twitter ukinuo privatni profil, Donald Trump imao je mogućnost tvitati na službenom profilu @POTUS. No, čim je prisegnuo, službeni Twitter profil američkog predsjednika preuzeo je Bidenov tim

Radi se o službenom profilu američkog predsjednika, bez obzira tko je on. Do prije koji sat on je bio u rukama Trumpa, no brzo nakon prisege na profil je stavljena Bidenova fotografija.

U opisu profila stoji pak - 46. predsjednik SAD-a, suprug @FLOTUS (op.a. profil Prve dame), ponosni otac i djed.

Uskoro je objavljen i prvi Bidenov tvit. 'Nemamo vremena za gubljenje kada se radi o suočavanju s krizom koja je pred nama. Zbog toga danas idem u Ovalni ured gdje ću odmah početi raditi na donošenju odvažnih odluka i pružanju izravne pomoći američkim obiteljima', napisao je.

Izmijenjen je i profil Bijele kuće, gdje u opisu piše: 'Dobro došli u Biden-Harris Bijelu kuću'. Među objavama se već nalaze Bidenovi ciljevi u mandatu, ali i imenovanja ljudi koji će činiti njegov tim.

Osvježena je i sama web stranica Bijele kuće, a ponovno je oživljena i verzija stranice na španjolskom jeziku, koju je 2007. ukinuo Trump.