Stephanie Grisham

Trump ostao bez glasnogovornice, prešla je kod njegove supruge

07.04.2020 u 19:01

Bionic
Reading

Glasnogovornica američkog predsjednika Donalda Trumpa Stephanie Grisham odlazi s funkcije i radit će s Melanijom Trump, objavila je u utorak Bijela kuća

Kako javlja CNN, nova glasnogovornica Bijele kuće postat će Kayleigh McEnany, koja je dosad obnašala dužnost glasnogovornice Republikanskog nacionalnog odbora prije nego se priključila Trumpovoj kampanji za reizbor na predsjedničkim izborima u studenome.

Stephanie Grisham (43), koja je devet mjeseci bila na prestižnoj funkciji glasnogovornice Bijele kuće, uvijek je ostajala jako u pozadini u odnosu na svoje prethodnike, Sarah Sanders i Seana Spicera.

Prekinula je i duboko desetljećima ukorijenjenu tradiciju i nije sudjelovala na dnevnom briefingu u dvorani za medije Bijele kuće.

Ta reorganizacija se zbiva u trenutku kada je Donald Trump suočen s pandemijom koronavirusa, najgorom krizom njegovog predsjedanja i nakon što je Mark Meadows preuzeo funkciju šefa ureda Donald Trumpa.

  • +5
Donald Trump Izvor: EPA / Autor: Al Drago / POOL

Sve je iznenadila Melanija Trump koja je obznanila tu vijest i izjavila da je "oduševljena što Stephanie ulazi u njezinu ekipu", stoji u kratkom priopćenju.

Stephanie Grisham se pridružila predsjedničkoj kampanji Donalda Trumpa 2015. godine. Za web stranicu Axios o namjeri Marka Meadowsa da ju zamijeni, Stephanie Grisham je dala naslutiti da je ogorčena onime što sliči "dvorskim intrigama".