NIŠTA NE POMAŽE

Trump i dalje tvita iz Bijele kuće: 'Nemoguće je zamisliti da je Biden nadmašio Obamu'

08.11.2020 u 16:37

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump nikako da se pomiri s izbornim porazom. U posljednjem nizu tvitova ponavlja da su izbori ukradeni, citirajući bivšeg šefa republikanaca u Kongresu Newta Gingricha, kao i jednog analitičara koji je spomenuo problematičnu povijest američkih izbora

'Mi vjerujemo da su ovi ljudi lopovi. Velike gradske mašinerije su korumpirane. Ovo su bili ukradeni izbori. Najbolji analitičar u Britaniji napisao je jutros da su ovo očito bilo ukradeni izbori, da je nemoguće zamisliti da je Biden nadmašio Obamu u nekim od ovih država', navodi Trump.

'Tamo gdje je bilo potrebno, ukrali su ono što su trebali ukrasti', stoji u idućem tvitu, u kojem predsjednik navodno citira Newta Gingricha.

Trumpov stožer još nije podnio nikakve dokaze za svoje tvrdnje o izbornim prijevarama koje su mogle preokrenuti rezultat u ključnim državama, poput Michigana i Pennsylvanije, u korist Joea Bidena. 

Trump je prenio i citat profesora Jonathana Turleyja, u kojemu taj pravni analitičar spominje optužbe o nepravilnostima na lokacijama gdje se broje glasovi, osobito u Philadelphiji i Detroitu.

  • +49
Izborno slavlje u SAD-u Izvor: EPA / Autor: MICHAEL REYNOLDS