sutra sjednica skupštine

Troskot: Tomašević je prekršio obećanje imenovanjem u Holdingu

16.06.2021 u 17:01

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot u srijedu je kritizirao prve poteze gradonačelnika Tomislava Tomaševića istaknuvši da je imenovanjem nove uprave i nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, odmah nakon izbora prekršio svoje predizborno obećanje.

„Smatramo da je važno od početka postaviti jasna pravila kojih se dosljedno treba držati, a ne ih zaobilaziti prvom prilikom", poručio je Troskot, izabrani zastupnik Mosta u Gradskoj skupštini na konferenciji za medije kritizirajući odluku Tomaševića o imenovanju nove Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Troskot je ocijenio da je Tomašević prekršio svoje obećanje o javnim natječajima za ključne pozicije u Holdingu na kojem je temeljio kampanju, te da ga je prekršio odmah nakon izbora.

Smatra da je Tomašević u predizbornoj kampanji trebao istaknuti da se u hitnim slučajevima čelni ljudi u Holdnigu mogu postavljati i izvan javnog natječaja.

"Iz ovoga je vidljiv ključan problem, a to je da Tomašević očito nema ljude koje bi postavio, a to je ozbiljan problem“, rekao je Troskot.

Poručio je i da je odluka o zaustavljanju javnih nabava u Gradskoj upravi također bila problematična jer isprva nije precizirano kojih pa se odmah postavilo pitanje neće li se primjerice obustaviti isporuka sapuna i toalet papira dječjim vrtićima.

Uz Troskota, na konferenciji za medije kao izabrani zastupnik u Skupštini govorio je i Mostov Marko Sladoljev. Kazao je kako će se kao zastupnik zalagati za sve ono što je Most i u svojoj kampanji isticao, a to su transparentno i odgovorno postupanje, borba za dobrobit građana i poduzetnika te da će u biti oporba koja će podsjećati na predizborna obećanja sadašnjeg gradonačelnika.

"Osobno ću inzistirati na izgradnji škole u Španskom, budući da u tom naselju neka djeca idu u  školu u čak tri smjene, a tražit ćemo da se uštedi na političkom kadroviranju po školama i vrtićima jer smatramo da treba ukinuti naknade političarima u školskim odborima i upravnim vijećima vrtića", rekao je Sladoljev.