MARIHUANA STIŽE IZ ZAGREBA

Trojica požeških dilera pala u jednom danu

25.03.2011 u 15:35

Bionic
Reading

Nakon što je u ponedjeljak u Požegi uz pomoć policijskog psa pronađen suvremeni laboratorij za uzgoj marihuane, policajci PU požeško-slavonske u srijedu su uhitili 43-godišnjaka u čijoj su kući pronašli preko kilogram marihuane te još dvojicu dilera

Nakon što su u njegovoj obiteljskoj kući, u Orljavskoj ulici, pronašli dva paketa marihuane težine 515 i 519 grama, 43-godišnjak je uhićen te je uz kaznenu prijavu priveden sucu istrage. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je Požežanin, koji od ranije nije poznat policiji, pakete marihuane kupio u Zagrebu za 16.000 kuna. Marihuanu je potom namjeravao preprodavati na požeškom području, a prema procjeni policije, preprodajom droge okrenuo bi oko 60.000 kuna.

Istoga dana na području Požege uhićena su još dvojica dilera, 23-godišnjak i 38-godišnjak koji su od prije poznati policiji kao konzumenti i preprodavači droga. Obojica su uz kaznenu prijavu privedena sucu istrage koji im je odredio zadržavanje u pritvoru. Temeljem naloga Županijskog suda pretraženi su obiteljska kuća, stan, ugostiteljski objekt te dva osobna automobila i jedno teretno vozilo, pri čemu je pronađeno 83 grama marihuane i precizna digitalna vaga. Utvrđeno je da je i ta marihuana također kupljena u Zagrebu, a 38-godišnjak ju je potom, bez znanja vozača, poslao kamionom za Požegu. Paket droge bio je skriven među artiklima koji su trebali biti isporučeni njegovom ugostiteljskom objektu.

POŽEŠKI LABORATORIJ ZA UZGOJ MARICE

Iako je marihuana pronađena u srijedu u Požegu stigla iz Zagreba, sve je više proizvođača te droge i na požeškom području gdje je unazad par godina u porastu broj 'poljoprivrednika' koji se bave uzgojem marihuane. Biljke uzgajaju u ormarima ili u prostorijama koje su opremljene svime što je potrebno za umjetni uzgoj, od svjetiljaka, ventilatora, mjerača vremena i termometara, pa do uređaj za ispitivanje kiselosti tla. Podsjetimo, upravo jedan takav suvremeni laboratorij za uzgoj marihuane pronađen je u ponedjeljak u Požegi uz pomoć policijskog psa. Kod 32-godišnjeg vlasnika laboratorija pronađeno je oko 218 grama marihuane te 20 lončanica sa zasađenim biljkama marihuane visine pet do 30 centimetara. Svu opremu, gnojiva i sjeme Požežanin je nabavljao preko interneta.