PAO LANAC KRIJUMČARA ORUŽJEM

Trojica policajaca uhićena zbog odavanja informacija kriminalcima

29.12.2011 u 08:37

Bionic
Reading

Trojica zagrebačkih policajaca uhićena su zbog odavanja povjerljivih informacija skupini krijumčara oružja!

Rezime je to višemjesečne policijske operacije koja je finalizirana prije dva dana. Privedeno je 18 pripadnika skupine koja je bila upletena u nabavku oružja, ali su lisice na ruke stavljene i trojici zagrebačkih inspektora, piše Novi list.

Oni su, prema zasad dostupnim informacijama, zlorabili svoje pozicije i davali kriminalcima povjerljive informacije iz službenih policijskih sustava i evidencija. Očekuje se da će se Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu i USKOK, koji se također uključio u akciju, budući da su osumnjičeni policajci zloupotrijebili svoje ovlasti, danas oglasiti o rezultatima ove akcije.

'U tijeku je kriminalističko istraživanje nad više osoba za koje se sumnja da su nezakonito posjedovale vatreno oružje', potvrđeno je jučer šturo u Policijskoj upravi zagrebačkoj.
Među tim ilegalnim oružjem bilo je i dugih i kratkih cijevi, a osumnjičeni su ga nabavljali raznim kanalima. Iako je do sada Hrvatska uglavnom bila tranzitna zemlja za oružje te u posljednjih nekoliko godina i 'izvoznica' kroz krijumčarske lance kojima je u zemlju uglavnom stizala droga, ovoga puta istražitelji su utvrdili da se oružje preprodaje po Hrvatskoj. 

Kome je i po kojim cijenama pištolje i strojnice prodavao jedan od osumnjičenika, policijski istražitelji mogli bi obznaniti danas.