INCIDENT NA OTOKU SUSKU

Trojica lopova pretukla policajca

08.07.2009 u 18:53

Bionic
Reading

Dok je noćas nastojao spriječiti provalu u kuću na otoku Susku, pretučen je jedan policajac, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava

Policija je noćas oko dva sata dobila dojavu 27-godišnjega Zagrepčanina o provali u vikendicu na Susku u kojoj je boravio s djevojkom. Rekao je da su pobjegli iz kuće i sakrili se u blizini. Četvorica policajaca krenula su gliserom iz Malog Lošinja na Susak, gdje su počeli tragati za provalnicima. U blizini su zatekli trojicu Lošinjana u dobi od 18 do 22 godine.

Utvrdili su da postoje još trojica provalnika, za kojima su nastavili tragati. Jedan policajac ostao je čuvati prvu trojicu provalnika, koji su ga u jednom trenutku izudarali rukama i nogama, zbog čega je izgubio svijest, a oni pobjegli. Još nije utvrđena težina ozljeda.

Ubrzo nakon toga policajci su pronašli svu šestoricu lopova, a u tijeku je kriminalistička obrada nad njima. Prijenosno računalo, fotoaparat i drugi ukradeni predmeti su pronađeni i bit će vraćeni Zagrepčaninu.

Osim kriminalističke obrade nad šestoricom osumnjičenika, policija utvrđuje i postupke policajaca na Susku. U suradnji s mjerodavnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom riječkoga Županijskog suda utvrdit će se za koja će se kažnjiva djela mladići teretiti, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.