plivali u crnom moru

Trojica kupača poginula u Odesi u eksploziji naprave. Duž obale postavljene mine

15.08.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Tri civila izgubila su život, a dva su ranjena u eksploziji naprave dok su plivali u Crnom moru u južnoj ukrajinskoj regiji Odesi, priopćila je u ponedjeljak lokalna policija

Nesreća se dogodila u nedjelju kada je nekoliko ljudi, radeći na gradilištu, zanemarilo prepreke i znakove upozorenja na plaži i otišlo se kupati u more. 'U vodi su, uslijed eksplozije nepoznatog predmeta, smrtno stradala tri muškarca u dobi od 25, 32 i 53 godine', stoji u pisanom priopćenju policije.

Dodaje se da su još jedan muškarac i žena ranjeni. Ukrajinske vlasti zatvorile su morske plaže zbog mina ili topničkih granata iz rata s Rusijom i granatiranja ruskih snaga.

Ukrajinska vojska također je postavila mine duž obale u slučaju ruskog amfibijskog napada nakon invazije Moskve 24. veljače, ogradivši ulaze na plažu crvenom i bijelom trakom kako bi osigurali da civili ne budu ozlijeđeni.

'Još jednom naglašavamo: kupanje u regiji Odesa sada je opasno i zabranjeno', rekla je regionalna policija. 'Na plaže i obale regije postavljene su eksplozivne naprave'.