U OSIJEKU

Trojica Hrvata i Srbin 'pali' s više od kg kokaina

09.07.2012 u 16:16

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga u Osijeku je uhićeno troje hrvatskih i jedan srbijanski državljanin, kod kojih je zaplijenjeno više od jednog kilograma kokaina, rečeno je danas na konferenciji za novinare u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU).

Načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta Josip Ribičić kazao je kako su jučerašnja uhićenja, tijekom kojih je pronađeno 1025 grama kokaina završetak operativne akcije "Kondor", koju su službenici ovoga odjela te službenici Odjela kriminaliteta droga Ravnateljstva policije, provodili od 19. travnja, a tijekom koje su provedene tri zapljene droge, s ukupno 1094 grama kokaina te više od 55.000 eura.

Dodao je kako je vrijednost jučer zaplijenjene droge, koja je bila namijenjena hrvatskom tržištu, oko 700.000 kuna, možda i više, a da će 33-godišnji državljanin Srbije, 55-godišnji i 22-godišnji hrvatski državljani i 49-godišnja hrvatska državljanka danas biti privedeni pritvorskom nadzorniku ove PU.

Na novinarski upit kazao je da je droga bila sakrivena u osobnom vozilu, a da su troje hrvatskih državljana članovi iste obitelji.

Policijski službenik Odjela kriminaliteta droga Policijskog ureda USKOK-a Berislav Lamapaš rekao je kako su službenici policijskog USKOK-a, početkom svibnja ostvarili intenzivnu međunarodnu suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova Srbije, pa je tako identificirana osoba iz Srbije kao dobavljač kokaina za hrvatsko narko-tržište.

Načelnik osječko-baranjske PU Željko Prša izrazio je veliko zadovoljstvo uspješnim okončanjem ove operativne akcije, jer akcije ovoga tipa znaju trajati i nekoliko mjeseci, ponekad i s vrlo neizvjesnim ishodom. Ova akcija pokazuje da samo dobra koordinacija s nadležnim državnim odvjetništvom i Ravnateljstvom policije i dobro planiranje može dati dobre rezultate, istaknuo je Prša dodavši kako je prema saznanjima policije droga bla namijenjena uglavnom za područje Zagreba i jadranske obale.