STRAVIČNA NESREĆA

Troje poginulih u sudaru u Bosiljevu

03.12.2011 u 20:53

Bionic
Reading

Tri su osobe poginule, a četiri teško ozlijeđene, u stravičnoj prometnoj nesreći koja se oko 16.10 sati dogodila u Bosiljevu između Čazme i Ivanić Grada, potvrdila je policija. Neki od ozlijeđenih u životnoj su opasnosti, a prevezni su u bolnice u Zagrebu i Bjelovaru

Prema još uvijek nepotvrđenim podacima, Daewoo Lanos zagrebačkih registarskih pločica, u kojemu je bio bračni par te njihovo unuče, kretao se prema Ivanić Gradu, te se izravno sudario s drugim automobilom u kojemu su bile četiri osobe - roditelji i dvoje djece iz Bosiljeva.

U izravnom sudaru tri su osobne smrtno stradale, od kojih je jedna malodobno dijete, dok su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, potvrdila je za Hinu Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

Neslužbeni podaci govore da su vozač i suvozačica u Lanosu poginuli na mjestu. U drugom automobilu putnici su teško ozlijeđeni, a među njima neki su i u životnoj opasnosti.

24sata javlja da je vozač Daewoo Lanosa zagrebačkih oznaka, koji se kretao prema Ivanić Gradu, zbog skliske ceste prešao na suprotnu stranu ceste i direktno udario u Opel Corsu bjelovarskih oznaka koja mu je dolazila u susret.

Prema informacijama 24sata, u Lanosu poginuo bračni par, a njihova unuka teško je ozlijeđena. U drugom vozilu nalazilo se dvoje odraslih i dvoje djece, od kojih je 9-dječak poginuo na mjestu. Oca su prevezli u zagrebačku Kliniku za traumatologiju, a majku i drugo dijete u bjelovarsku bolnicu. Djevojčica iz Lanosa je prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu, gdje je hitno operirana. Njezino stanje nije poznato.

HRT javlja da je nesreća imala i svoj tragični nastavak. Naime, ozlijeđeno dijete iz spomenute nesreće na putu do zagrebačke bolnice pokraj Ivanje Reke doživjelo drugu prometnu nesreću, kada je vozilo Hitne pomoći sletjelo s ceste, pri čemu ozlijeđeno još petero ljudi.

Očevid vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika Velike Gorice. Cesta je oko 21 sat ponovno otvorena za promet.