sve za stan

Trojac u Zagrebu četiri mjeseca staricu držao zatočenom, trošio njen novac. Među osumnjičenima i liječnica

16.02.2021 u 11:39

Bionic
Reading

Zagrebačka policija prijavila je u utorak 58-godišnjakinju, 64-godišnjaka i 38-godišnjakinju osumnjičene da su od srpnja do kraja studenoga 2020. na području Medveščaka zatočili 89-godišnjakinju, lažirali njezino zdravstveno stanje i trošili njen novac

Policija je precizirala da je 58-godišnjakinja više puta 89-godišnjakinju protivno njezinoj volji zaključavala u stan i onemogućavala joj kontakt s bližnjima. Potom je 58-godišnjakinja sa 64-godišnjakom iskoristila starosnu dob i zdravstveno stanje 89-godišnjakinje predočavajući joj lažno činjenice da će se brinuti o njoj, nakon čega je starica popisala punomoć za raspolaganje novcem.

Dvojac je zatim pribavljenim karticama, bez njezinog znanja i suglasnosti, kupovao razne proizvode i podizao novac s bankovnih računa 89-godišnjakinje koji su trošili na vlastite potrebe.

Policija sumnja da je 64-godišnjak staricu slagao i da će joj isplatiti novac za kupnju njezinog stana na području Medveščaka, a potom je s njom sačinio ugovor o kupnji nekretnine. Međutim, dogovorenu kupoprodajnu cijenu nikad joj nije isplatio, dok iz za sada neutvrđenog razloga nije realizirao prijenos vlasništva na nekretnini, kažu u policiji.

Dodaju da je osumnjičeni muškarac potom krivotvorio zdravstvene dokumente 89-godišnjakinje kojim je promijenio njezinog liječnika primarne zdravstvene zaštite predstavljajući se pritom kao njezin sin. Temeljem krivotvorenih isprava, osumnjičena 38-godišnja liječnica je zatim svjesno sačinila krivotvorenu dokumentaciju i konstatirala lažnu dijagnozu, iako staricu nije ni pregledala.

Troje osumnjičenih prijavljeno je državnom odvjetništvu, a starica je oštećena za preko 30.000 kuna, izvijestila je policija.