KRIMINALAC U PRITVORU, A DOSJE SVE DEBLJI

Trogiraninu na prijevaru oteo stan

13.07.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Dosje Borisa Pajića, 32-godišnjaka iz Prijedora koji na splitskim Bilicama leži u pritvoru zbog pokušaja ubojstva Kaštelanina Marija Boljata, sve je deblji: nakon što je otkriveno da je za njim raspisana međunarodna tjeralica zbog niza kaznenih djela u BiH, od pljački do ubojstva, splitska policija otkrila je i da je na prijevaru oteo stan nesretnom Trogiraninu Anti Baradi

S njime je potpisao i kod javnog bilježnika ovjerio dokument koji je predstavio kao ugovor o podstanarstvu, a ustvari se radilo o darovnom ugovoru za Baranov stan. Nepažljivi Trogiranin nije gledao što potpisuje, pa je u trenutku ostao bez svoje imovine. Policija je službeno izvijestila tek da se kriminalistička istraga ovog slučaja nastavlja.

Boris Pajić je prilično osebujan lik: posljednjih nekoliko godina proveo je ili iza rešetaka, ili u pljačkama i razbojstvima. U susjednoj državi dva je puta utekao iz zatvora - prvi put u Zenici, kada se požalio zbog diskriminacije nemuslimanskih zatvorenika, a drugi put u Bihaću, gdje je pobjegao policajcima koji su ga vodili s ispitivanja.

Nekoliko puta bježao je preko granice, u obećanu zemlju Hrvatsku: kod nas je nekim čudom stekao državljanstvo i od 2002. godine nekoliko puta mijenjao adrese stanovanja, uspješno izbjegavajući policiju i puste međunarodne tjeralice.

Premda su postojale indicije da je Pajić umiješan i u pokušaj ubojstva bivšeg specijalca Lea Paurevića, zasad nisu prikupljeni nikakvi dokazi o tome.