KARLOVAC ŠOKIRAN

Trinaestogodišnjak pljačkao kladionice i trgovine

19.02.2010 u 14:33

Bionic
Reading

Naoružani razbojnik koji je krajem prošle godine pljačkao sportske kladionice i trgovine u Karlovcu je – trinaestogodišnje dijete. Maloljetni lopov je tijekom oružane pljačke u poslovnici Germanije u Grabriku drškom pištolja ozlijedio djelatnicu kladionice, piše Novi list

Maloljetni pljačkaš uz to je, kako je utvrdila karlovačka policija, imao i tek nešto malo starije pomagače – četrnaestogodišnjaka iz Pule te šesnaestogodišnjaka i sedamnaestogodišnjaka iz Karlovca. U pljačke nikad nisu išli svi zajedno, već su trinaestogodišnjaku društvo svaki put pravili po jedan ili dvojica 'kolega'.

Pljačkaški pohod bande, čija je 'glava' i glavni izvršitelj bio dječak od samo 13 godina, počeo je u studenom. Do sredine prosinca opljačkane su dvije trgovine u Zvonimirovoj i Vrazovoj ulici u Karlovcu te dvije Germanijine kladionice – jedna u Ulici Luščić i druga u Ulici kralja Petra Krešimira.

Potonja je bila posebno brutalna, jer maloljetni je pljačkaš, koji je u poslovnicu Germanije upao minutu nakon završetka radnog vremena u 20 sati, ozlijedio djelatnicu kladionice. Udario ju je po glavi drškom pištolja kojim je bio naoružan.

'Ukupna materijalna šteta u ovim kaznenim djelima je 22.186 kuna. Protiv svih maloljetnih razbojnika  policija će proslijediti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Karlovcu', izjavila je za riječki dnevnik glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Tamara Grčić.

Najstrašnije od svega je to da je Novom listu neslužbeno potvrđeno kako je 13-godišnji lopov već otprije poznat policiji po sličnim kaznenim djelima – četiri oružane pljačke i tri krađe.